Tájékoztatunk, hogy weboldalunk a látogatók magasabb szintű kiszolgálása érdekében cookie-kat használ az Adatkezelési Tájékoztatónkban közzétett módon.

Bővebb információ >>>

Termékek Menü

Csirkemell mustáros mártásban, salátával

 

 NEHÉZSÉGI FOK: KÖZEPES
 ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC
 SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 65.5° C / 1 óra

 ADAG: 4 EMBER

Hozzávalók

• 1 csirkemell • 1 avokádó • 2 levél saláta • 2 répa • mustár • méz • 1 citrom • extra szűz olívaolaj • só és bors  • őrölt mogyoró (opcionális)

Az elkészítés módja:

Első lépésben állítsuk be a LAICA Sous Vide gépet 65.5 fokra, és egy órás főzési időre.

Mossuk és jól szárítsuk meg a csirkemelleket, majd helyezzük őket sous vide tasakba egy csipet sóval és borssal.

 

Amikor a LAICA Sous Vide jelzi, hogy a víz stabilan elérte a megadott hőmérsékletet, helyezzük a tasakot a vízbe, és hagyjuk benne a csirkemelleket egészen addig, amíg a gépünk nem jelzi a főzési idő végét.

Amíg készül a csirkemell, keverjük össze a mártást egy tálban az alábbiakból: 3 kanál mustár, 1 evőkanál méz, egy egész citrom leve, olívaolaj és só (az arányokat ízlésünk szerint módosíthatjuk).

 

Mossuk meg a salátaleveleket és szeleteljük fel az avokádót és a répát. Sózzuk, majd locsoljuk meg olívaolajjal és citromlével.

A főzési idő lejártával vegyük ki a csirkemellet a sous-vide tasakból, és a friss salátaágyon, a mustáros mártásunkkal leöntve tálaljuk.

Tipp: Szórjuk meg a csirkét egy kis őrölt mogyoróval és ropogósabb, egzotikusabb ízeket kapunk tányérunkon.

 

Jó étvágyat!