Tájékoztatunk, hogy weboldalunk a látogatók magasabb szintű kiszolgálása érdekében cookie-kat használ az Adatkezelési Tájékoztatónkban közzétett módon.

Bővebb információ >>>

Termékek Menü

Ínyenc karácsonyi édesség Crème Brulée szüvidálva :-)

Hozzávalók 6 személyre 

• 500 ml friss tejszín • 120 ml teljes tej • 100 g granulált cukrot • 6 tojássárgája • 1 pisztácia krémes tégelyt • néhány pisztácia 
• málna (kb. 6db személyenként) • karamellizált nádcukor 
• 1 csomag vanília

tippek

Ha cukrot a tojássárgájával összekeverjük mindent azonnal, hogy megakadályozza a csomók kialakulást. 
A málna savanyúsága csökkenti a tejszín édességét és színt ad az edénynek. 
A pörkölt pisztáciát használjunk így az illóolajok felszabadulnak az íz fokozására. 

Melegítsük fel a tejet és a vaníliát egy serpenyőben, de ne forraljuk. 

Egy tálban, keverje össze a tojássárgáját a cukorral egy kézzel habverővel. 
Add hozzá a tejet a tojásokhoz egy időben, és nagyon lassan keverjük össze. 

Adjunk hozzá 12 teáskanál pisztácia krémet a keverékhez, és jól keverjük össze. 
A keveréket 6 hermetikus tartályba osztjuk,

majd vákuum csomagoló tasakba tökéletesen vákuum alá  helyezzük.  

Szüvidálás :  85 C°ON 2 ÓRÁN ÁT

 

Jó étvágyat  kívánunk  a finomsághoz   smiley 

még többi infó a szüvidálásról : itt