NEHÉZSÉGI FOK: KÖNNYŰ
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC
SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 46° C / 45 perc
ADAG: 2 EMBER
Hozzávalók:
• 2 szelet lazac • friss kakukkfű ágak • zöld spárga köretnek • majonéz (opcionális) • só, bors
Az elkészítés módja:
Állítsuk be a LAICA Sous Vide gépet 46°C fokra és 45 perces főzési időre.
A lazacokat alaposan mossuk át, szárítsuk meg őket és tegyük bele a vákuumos tasakba egy csipet sóval és borssal, valamint 4-5 ág kakukkfűvel.
Amikor a LAICA Sous Vide jelzi, hogy a víz stabilan elérte a megadott hőmérsékletet, helyezzük a tasakot a vízbe, és hagyjuk benne a lazacot egészen addig, amíg a gépünk nem jelzi a főzési idő végét.
Amíg készül a hal, helyezzük a spárgákat néhány percre lobogó forró vízbe, amíg meg nem puhulnak.
A lazac főzési idejének lejártakor óvatosan vegyük ki őket a vízből és a tasakból. Ízlés szerint tálalhatjuk akár így natúran, akár olívaolajon egy picit, oldalanként 20 másodpercig megpirítva.
Tálaljuk a lazacot a zöld spárgával, illetve ízlés szerint a majonézzel.
Jó étvágyat! :)