Tájékoztatunk, hogy weboldalunk a látogatók magasabb szintű kiszolgálása érdekében cookie-kat használ az Adatkezelési Tájékoztatónkban közzétett módon.

Bővebb információ >>>

Termékek Menü

Videók

LAICA "Praktik -Plus" sous vide csomag vákuumos fóliahegesztővel és vákuum zacskóval

Ár:
113.470 Ft
87.990 Ft
Kedvezmény: 22%

LAICA sous vide....mert egy felejthetetlen vacsora élménye a főzéssel kezdődik!

szuvidálás egy speciálisvákuum alatti főzési módszer, amit sokáig csak a top séfek titkos tudományának véltek és kizárólag a Michelin-csillagos éttermekben használtak. 

Csomagba szedtünk neked mindent, amire szükséged lesz:

A csomag tartalma:

  • LAICA PRAKTIK vákuumozó fóliahegesztő gép 15L/perc (51.990 Ft értékű)
  • SVC107 LAICA Sous vide hordozható cirkulátor 1200 W (56.990 Ft értékű​)
  • LAICA 50 db 20*28 cm BPA mentes légcsatornás vákuumcsomagoló tasak (4.490 Ft értékű)

113.470 Ft helyett csomagban most csak 92.990 Ft! Ne maradj le róla! Rendeld meg csomagban és spórolj 20.480 Ft-ot! 

A csomag tartalmáról és a szuvidálás előnyeiről lejjebb görgetve bővebben olvashatsz!

Ne feledd: nálunk RAKTÁRRÓL rendelsz! Ha 12.00-ig megrendeled akár már következő munkanapon átveheted!   yes
100.000 db-os készletről!  enlightened
99 %-os csomag átvételi arány 2 munkanapon belül!  smiley

Várható szállítás/átvétel: 2021. augusztus 05.
Legkedvezőbb szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető mosolypontok (Ft) 2200
Cikkszám: VT32170+SVC107+VT35042
Átlagos értékelés: Nem értékelt

MI A SOUS VIDE?

                                                                                   
Automatikus hőmérséklet szabályozás               Ízletesebb ételek                                     Egészséges főzés                    Elismerés a szakács tudományodért
 

A még ízletesebb és egészségesebb ételeket eredményező főzési módszer lényege, hogy az étel levákuumozott hőálló tasakba zárva hosszabb ideig, de a hagyományos főzésnél alacsonyabb hőmérsékletű cirkulált vízbe helyezve tökéletesre fő. 

 

 

Tökéletes főzés, ízletesebb ételek!

 



A vákuumcsomagolásnak köszönhetően az étel megtartja valódi ízét és értékes összetevőit, állaga pedig hihetetlenül szaftos és omlós lesz anélkül, hogy kifőznénk az ízeket, szétfőne, vagy kiszáradna a hús. 

 

Az első képeken a hagyományos főzés eredményét, a második képeken a sous vide eljárás eredményét láthatod:

         

 

Mire lesz szükséged?
- egy edényre
- egy Laica Sous Vide cirkulátorra
- egy Laica vákuumozó hegesztő készülékre és szuvidálásra alkalmas vákuum tasakra

A levákumozott ételt helyezd a vízzel teli edénybe a Laica Sous Vide cirkulátorral együtt és már hátra is dőlhetsz.

A sous vide eljárással főzött ételeket lehűtést követően akár 15 napig is tárolhatod a hűtőszekrényben.

Vendégvárásnál nagy előny, hogy már jó előre előkészítheted a fogásokat, ezzel rengeteg időt spórolva magadnak a vacsora napjára. A tálalás előtt már csak néhány perc szükséges az ételek befejezéséhez, amiket éttermi minőségben szolgálhatsz fel az otthonodban.
De készülj fel rá, hogy a téma adott lesz az asztalnál, ugyanis a vendégeid nem fogják elhinni, hogy nem egy előkelő étteremből rendelted a fogásokat! 

A sous vide eljárás továbbá biztosítja, hogy a megfelelő hőmérsékleten a megfelelő ideig szuvidolt hús mentes legyen mindenfajta baktériumtól, szalmonellától és fertőzéstől, amit a hagyományos hirtelen sütési eljárásokkal gyakran nem lehet biztosítani.

 

Sous Vide főzési idők és hőmérsékletek

Tanácsok a LAICA Sous Vide készülékeinek használatához:

  • Csak tiszta ivóvizet használj
  • Az ételt mindig főzésre alkalmas vákuumcsomagolásban (főzőtasakfőzőtömlő) vákuumozd le a főzés előtt
  • Ne rakj a vízbe közvetlenül nyers ételt, kivéve a tojást
  • A főzési folyamat közben ellenőrizd, hogy az étel mindvégig teljesen a vízbe merüljön, az egyenletes és biztonságos elkészítés érdekében
  • Ha nem csak egy darab élelmiszer kerül egy főzőtasakba, kerüld a különböző darabok között az átfedést, mert az egyenetlen főzéshez vezet
  • Minden alacsony hőmérsékleten készített ételt elkészítés után azonnal fogyasszunk el, elkerülendő a baktériumok elszaporodását
  • Ha már megfőtt az ételt, de nem szeretnéd azonnal elfogyasztani, hűtsd le minél gyorsabban sokkoló hűtővel, vagy jeges vízben.
  • Ha azonnali fogyasztásra szuvidolsz, a folyamat végén használj serpenyőt vagy sütőt néhány percig a tasakból kivett étel befejezéséhez
  • Halak esetén vásárláskor ellenőrizd, hogy megfelelően le lett hűtve a higiéniai szabályok szerint, a hal nyers fogyasztásához megfelelően

Az alábbi táblázat segítséget ad a főzési időkhöz és hőmérsékletekhez:


HALAK

SÚLY

FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET

FŐZÉSI IDŐ
Halfilé (Umbrahal) ca. 400 g 65°C 12 perc
Kagyló- és rákfélék 500 g 85°C 8 perc
Rák 100 g 65°C 5 perc
Aprított tintahal kicsi 400/500 g 62°C 11 perc
Aprított tintahal közepes / nagy 600/800 g 62°C 15 perc
Tintahal kicsi 600/800 g 65°C 18 perc
Tintahal közepes / nagy 600/800 g 65°C 25 perc
Lazac 450 g 46°C 45 perc
Tőkehal szív 200 g 65°C 12 perc
Tengeri sügér 200 g 65°C 15 perc

HÚSOK

SÚLY

FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET

FŐZÉSI IDŐ
Nyúlfilé 100 g 62°C 20 perc
Csontnélküli csirkemell 250 g 65°C 1 óra
Csontnélküli marhahús 1000 g 58°C 8 óra
Csontnélküli marhahús tőkehús 1000 g 58°C 8 óra
Csirkehús szelethús 150 g 62°C 1 óra 20 perc
Marhahús szelet 200 g 54,5°C 1 óra 45 perc
Hamburgerhús 150 g 60°C 1 óra
Pulykamell 450 g 63°C 2 óra 30 perc

ZÖLDSÉGEK

SÚLY

FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET

FŐZÉSI IDŐ
Zöldségek 100 g 80°C 15 perc

GYÜMÖLCSÖK

SÚLY

FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET

FŐZÉSI IDŐ
Gyümölcsök 100 g 80°C 4/10 perc

A táblázatban megadott adatokhoz képest a szükséges idő és hőmérséklet változhat az élelmiszer súlyától és méretétől (vastagságától) függően, valamint ízlésből és főzési stílusból kifolyólag.

Részletes termék leírás

Szuvidálásra fel!

A csomag tartalma:

LAICA PRAKTIK vákuumos fóliahegesztő gép szürke 15 L / perc 
Fókuszban: az optimális teljesítmény

• 100 egymást követő lecsomagolási ciklus lehetőség (fél. profi funkció)
 
(Az egyszerűbb vákuum csomagoló gépek esetében, min. 60 másodperces várakozási idő szükséges az egyes csomagolási ciklusok között.)  

• Prémium egykezes fedél  záró/nyitó rendszer

 A még kényelmesebb és eredményesebb használatért.  

 Dupla hegesztőszál
A még biztonságosabb tasak  lezárás érdekében, a dupla lehegesztés még biztosabb vákuum megtartást eredményez.  

 Három típusú hegesztési idő beállítása (1. száraz ételek, - 2. nedves ételek, - 3. nedves, vagy nagy nedvesség tarlalmú ételek. )
Lehetővé teszi a hegesztési mód kiválasztását annak az ételnek a függvényében, amelyiket éppen fóliázzák:
• 1. száraz ételek „single”: a gép egyszeri hegesztést végez, olyan száraz ételek csomagolására alkalmas, mint pl. kenyér, tészta, keksz és hasonlók, amelyek rövid hegesztési időt igényelnek.
• 2. nedves ételek „dupla”: a gép dupla hegesztést végez, olyan nedves ételek csomagolására alkalmas, melyek folyadékot tartalmaznak, mint pl. gyümölcs, zöldség és felvágottak, amelyek dupla hegesztést igényelnek.
• 3. nedves, vagy nagy nedvesség tartalmú ételek „double extended”: a gép dupla hegesztést végez, meghosszabbítva a hegesztési időt. Olyan nedves vagy nagy víztartalmú ételek csomagolásához javasolt.

A készülék hegesztési ideje és a hegesztések száma a csomagolandó étel függvényében kiválasztható. (lásd a használati utasítás„Funkciók leírása” bekezdés). A gép automatikusan „Sealing setting - single” funkcióra van beállítva. A beállításokat a kar lenyomásával lehet módosítani. A választás módosítása után, ez mindaddig a memóriában marad, amíg a készüléket le nem választja az elektromos hálózatról.

• Részleges vákuumképzés 
A nyomógomb segítségével a levegő elszívás a kívánt pillanatban megállitható(kiméli a puhább ételeket.)   

• Csak hegesztés funkció
Az automatikus ciklus során blokkolja a levegő elszívását és a tasak lezárása automatikusan történik.

• Beépített méretre vágó pengével
Kényelmes és praktikus megoldás a tömlők  precíz méretre szabása érdekében.

• Beépített csatlakozó cső tároló

A készletben lévő cső segítségével lehet a gépet a tároló dobozokhoz csatlakoztatni.

• Vákuum tároló dobozokkal történő használat 
Külön program funkció és külső levegő cső csatlakozás vákkuum tároló dobozok használatáshoz.
Használható Laica tároló dobozokkal. (tároló doboz nem tartozék.)

• Kivehető és mosható folyadéktálca
Higiénikus és praktikus megoldás. 

  • Kiegészítő: 1 csomag 2 tekercs légcsatornás vákuumcsomagoló tömlő (25*600 cm)
  • Teljesítménye: 15 L / perc
  • Feszültség: AC 220-240V 50Hz
  • Energiafogyasztás: 120W
  • Környezeti feltételek a működéshez: +10 °C +40 °C; relatív páratartartalom ≤85%
  • Környezeti feltételek a tároláshoz: +10 °C +50 °C; relatív páratartalom ≤RH 85%
  • Tasakok: max. szélessége: 300 mm
  • Zajszint 1 méteren belül: <80 dB
  • Termék mérete és súlya: 40 x 18,3 x 10,4 cm – 1,65 kg
  • Maximális szívónyomás (bar): -0.8 bar
  • Működési gyakoriság: 100 egymás követő automatikus ciklus
  • A készülék kizárólag speciális légcsatornás fóliával használható.

LAICA sous vide hordozható cirkulátor 1200w

  • 2. generációs víz melegítő és cirkulátor
  • Modern dizájn, digitális beállítás és pontos hőtartás jellemzi. Praktikus eszköze lehet bármely modern konyhának.
  • Az egyik legegyszerűbben használható főző eszköz, az otthoni főzési igények kielégítésére.
  • Akár 16 liter víz cirkulációs kapacitással.
  • 25-95 C között állítható víz hőfok, valamint akár 99 órára beállítható időzítő
  • Digitális visszajelzés az egyszerűbb beállíthatóságért és a paraméterek követhetőségéért. 

LAICA 50 db 20*28 cm légcsatornás BPA mentes vákuumcsomagoló tasak 

  • Az eredeti LAICA légcsatornás vákuum csomagoló tasak/tömlő kifejezetten élelmiszerek vákuum csomagolásához lett gyártva
  • Ez a csomag 50 db  25*30 cm, a rövidebb oldalán nyitott tasakot tartalmaz
  • Belső rétege antibakteriális és bordázott (légcsatornás). Belső felületének köszönhetően meggátolja az élelmiszerek elmozdulását a vákuum képződése során
  • A légcsatorna garantálja a tökéletes vákuumhatás elérését
  • A külső rétege ellenáll a víznek, gőznek és bizonyos mértékig a magas hőnek
  • Független szakértők vizsgálatai igazolják, hogy minden Laica tasak Biszfenol A (BPA), ólom, polietilén és ftalát mentes
  • Alkalmas miden típusú külső vákuumos fóliahegesztő géphez, illetve sous vide főzéshez (70 C fokon max. 6óra, 100 C fokon max. 15 perces főzésre).
  • ​Európai gyártású, garantáltan nem oldódik ki semmilyen egészségre ártalmas anyag, megfelelnek az EU 2002/72/EC irányelvének.

Ti mondtátok

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Termékajánló