Részletes termék leírás
A csomag tartalma:
LAICA PROFESSIONAL PRO vákuumos fóliahegesztő gép 22L/perc
Laica PROFESSIONAL POWER nagy teljesítményű vákuumos fóliahegesztő a minőség és design kedvelőinek.
- Dupla szívószivattyú
- Dupla tömítőrúd
- Választható vákuumnyomás (normál - enyhe)
1. Normál: Az ezen a gombon beállított elszívó teljesítmény a kemény élelmiszer csomagolásra alkalmas.
2. Enyhe: Az ezen a gombon beállított elszívó teljesítmény olyan puhább állagú ételek csomagolására alkalmas, mint pld. málna, eper ..... stb. - Három típusú hegesztés beállítás (standard - közepes - erős)
- Tömlő tároló beépített vágó pengével
- Rögzítő fogantyú
- Tároló dobozokkal történő használat (nem tartozéka, amely bármely Laica dobozzal csatlakoztatható)
- „Gyors pácolás” funkció
- A készülék kizárólag speciális légcsatornás fóliával használható.
- Modern, eloxált dizájn, digitális beállítás és pontos hőtartás jellemzi.
- Praktikus eszköze lehet bármely modern konyhának.
- Az egyik legegyszerűbben használható főző eszköz, az otthoni nagyobb főzési igények kielégítésére.
- 8 literes medence kapacitás, inox tasakrendező rács a prémium élményért!
- 40-90 C között állítható víz hőfok, valamint akár 72 órára beállítható időzítő.
- Digitális visszajelzés az egyszerűbb beállíthatóságért és a paraméterek követhetőségéért.
- Az eredeti LAICA légcsatornás vákuum csomagoló tasak/tömlő kifejezetten élelmiszerek vákuum csomagolásához lett gyártva.
- Ez a csomag 50 db 25*30 cm, a rövidebb oldalán nyitott tasakot tartalmaz.
- Belső rétege antibakteriális és bordázott (légcsatornás). Belső felületének köszönhetően meggátolja az élelmiszerek elmozdulását a vákuum képződése során.
- A légcsatorna garantálja a tökéletes vákuumhatás elérését.
- A külső rétege ellenáll a víznek, gőznek és bizonyos mértékig a magas hőnek.
- Független szakértők vizsgálatai igazolják, hogy minden Laica tasak Biszfenol A (BPA), ólom, polietilén és ftalát mentes!
- Alkalmas miden típusú külső vákuumos fóliahegesztő géphez, illetve sous vide főzéshez (70 C fokon max. 6óra, 100 C fokon max. 15 perces főzésre).
- Európai gyártású, garantáltan nem oldódik ki semmilyen egészségre ártalmas anyag, megfelelnek az EU 2002/72/EC irányelvének.
Youtube videók
MI A SOUS VIDE?
Automatikus hőmérséklet szabályozás Ízletesebb ételek Egészséges főzés Elismerés a szakács tudományodért
A még ízletesebb és egészségesebb ételeket eredményező főzési módszer lényege, hogy az étel levákuumozott hőálló tasakba zárva hosszabb ideig, de a hagyományos főzésnél alacsonyabb hőmérsékletű cirkulált vízbe helyezve tökéletesre fő.
Tökéletes főzés, ízletesebb ételek!
A vákuumcsomagolásnak köszönhetően az étel megtartja valódi ízét és értékes összetevőit, állaga pedig hihetetlenül szaftos és omlós lesz anélkül, hogy kifőznénk az ízeket, szétfőne, vagy kiszáradna a hús.
Az első képeken a hagyományos főzés eredményét, a második képeken a sous vide eljárás eredményét láthatod:
Mire lesz szükséged?
- egy edényre
- egy Laica Sous Vide cirkulátorra
- egy Laica vákuumozó hegesztő készülékre és szuvidálásra alkalmas vákuum tasakra
A levákumozott ételt helyezd a vízzel teli edénybe a Laica Sous Vide cirkulátorral együtt és már hátra is dőlhetsz.
A sous vide eljárással főzött ételeket lehűtést követően akár 15 napig is tárolhatod a hűtőszekrényben.
Vendégvárásnál nagy előny, hogy már jó előre előkészítheted a fogásokat, ezzel rengeteg időt spórolva magadnak a vacsora napjára. A tálalás előtt már csak néhány perc szükséges az ételek befejezéséhez, amiket éttermi minőségben szolgálhatsz fel az otthonodban.
De készülj fel rá, hogy a téma adott lesz az asztalnál, ugyanis a vendégeid nem fogják elhinni, hogy nem egy előkelő étteremből rendelted a fogásokat!
A sous vide eljárás továbbá biztosítja, hogy a megfelelő hőmérsékleten a megfelelő ideig szuvidolt hús mentes legyen mindenfajta baktériumtól, szalmonellától és fertőzéstől, amit a hagyományos hirtelen sütési eljárásokkal gyakran nem lehet biztosítani.
Sous Vide főzési idők és hőmérsékletek
Tanácsok a LAICA Sous Vide készülékeinek használatához:
- Csak tiszta ivóvizet használj
- Az ételt mindig főzésre alkalmas vákuumcsomagolásban (főzőtasak, főzőtömlő) vákuumozd le a főzés előtt
- Ne rakj a vízbe közvetlenül nyers ételt, kivéve a tojást
- A főzési folyamat közben ellenőrizd, hogy az étel mindvégig teljesen a vízbe merüljön, az egyenletes és biztonságos elkészítés érdekében
- Ha nem csak egy darab élelmiszer kerül egy főzőtasakba, kerüld a különböző darabok között az átfedést, mert az egyenetlen főzéshez vezet
- Minden alacsony hőmérsékleten készített ételt elkészítés után azonnal fogyasszunk el, elkerülendő a baktériumok elszaporodását
- Ha már megfőtt az ételt, de nem szeretnéd azonnal elfogyasztani, hűtsd le minél gyorsabban sokkoló hűtővel, vagy jeges vízben.
- Ha azonnali fogyasztásra szuvidolsz, a folyamat végén használj serpenyőt vagy sütőt néhány percig a tasakból kivett étel befejezéséhez
- Halak esetén vásárláskor ellenőrizd, hogy megfelelően le lett hűtve a higiéniai szabályok szerint, a hal nyers fogyasztásához megfelelően
Az alábbi táblázat segítséget ad a főzési időkhöz és hőmérsékletekhez:
HALAK |
SÚLY |
FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Halfilé (Umbrahal) | ca. 400 g | 65°C | 12 perc |
Kagyló- és rákfélék | 500 g | 85°C | 8 perc |
Rák | 100 g | 65°C | 5 perc |
Aprított tintahal | kicsi 400/500 g | 62°C | 11 perc |
Aprított tintahal | közepes / nagy 600/800 g | 62°C | 15 perc |
Tintahal | kicsi 600/800 g | 65°C | 18 perc |
Tintahal | közepes / nagy 600/800 g | 65°C | 25 perc |
Lazac | 450 g | 46°C | 45 perc |
Tőkehal szív | 200 g | 65°C | 12 perc |
Tengeri sügér | 200 g | 65°C | 15 perc |
HÚSOK |
SÚLY |
FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Nyúlfilé | 100 g | 62°C | 20 perc |
Csontnélküli csirkemell | 250 g | 65°C | 1 óra |
Csontnélküli marhahús | 1000 g | 58°C | 8 óra |
Csontnélküli marhahús | tőkehús 1000 g | 58°C | 8 óra |
Csirkehús | szelethús 150 g | 62°C | 1 óra 20 perc |
Marhahús szelet | 200 g | 54,5°C | 1 óra 45 perc |
Hamburgerhús | 150 g | 60°C | 1 óra |
Pulykamell | 450 g | 63°C | 2 óra 30 perc |
ZÖLDSÉGEK |
SÚLY |
FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Zöldségek | 100 g | 80°C | 15 perc |
GYÜMÖLCSÖK |
SÚLY |
FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Gyümölcsök | 100 g | 80°C | 4/10 perc |
A táblázatban megadott adatokhoz képest a szükséges idő és hőmérséklet változhat az élelmiszer súlyától és méretétől (vastagságától) függően, valamint ízlésből és főzési stílusból kifolyólag.