Tájékoztatunk, hogy weboldalunk a látogatók magasabb szintű kiszolgálása érdekében cookie-kat használ az Adatkezelési Tájékoztatónkban közzétett módon.

Bővebb információ >>>

Termékek Menü

Zsályával karamellizált ananászkarikák

 

 NEHÉZSÉGI FOK: KÖNNYŰ
 ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC
 SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: IDŐ: 85° C / 35 perc

 ADAG: 4 EMBER

 

Hozzávalók:
• 1 ananász • 60 gr cukor • 25 gr vaj + 1 kiskanálnyi a karamellhez • 100 ml brandy • egy ág zsálya • egy fahéj rúd

Az elkészítés módja:

Először is helyezzük a LAICA Sous Vide szerkezetet egy vízzel teli lábosba, majd állítsuk be 85 fokosra, 35 perc főzési idővel.
Hámozzuk meg az ananászt és vágjuk 1-2 centis szeletekre. A vaj és a zsálya hozzáadásával együzz helyezzük a szeleteket sous vide tasakokba, átfedés nélkül.
Amikor a LAICA sous vide jelzi, hogy a főzővizünk stabilan elérte a megfelelő hőmérsékletet, helyezzük bele az ananászokat, és főzzük őket addig amíg a gép nem jelzi a főzési idő lejártát. 

 

Ekkor vegyük ki az ananászt a tasakból és konyhai törlőkendő segítségével szárítsuk meg a szeleteket.
Egy tapadásmentes serpenyőben, kis lángon karamellizáljuk a vajat a cukorral és a fahéjjal. Adjuk hozzá az ananász szeleteket, emeljük a hőt maximumra és öntsük alá a brandyt.

 

Az ananászt zsálya levelekkel dekorálva helyezzük desszertes tányérokra, majd a karamellás szósszal tálaljuk.

 

Jó étvágyat! :)