További képek












Videók
LAICA "Praktik -Profi" sous vide csomag vákuumos fóliahegesztővel és vákuum zacskóval
LAICA sous vide....mert egy felejthetetlen vacsora élménye a főzéssel kezdődik! A szuvidálás egy speciális, vákuum alatti főzési módszer, amit sokáig csak a top séfek titkos tudományának véltek és kizárólag a Michelin-csillagos éttermekben használtak. Csomagba szedtünk neked mindent, amire szükséged lesz:
145.470 Ft helyett csomagban most csak 119.990 Ft! Ne maradj le róla! Rendeld meg csomagban és spórolj 25.480 Ft-ot! A csomag tartalmáról és a szuvidálás előnyeiről lejjebb görgetve bővebben olvashatsz! Ne feledd: nálunk RAKTÁRRÓL rendelsz! Ha 12.00-ig megrendeled akár már következő munkanapon átveheted!
|
|
Várható szállítás/átvétel: | 2023. szeptember 27. |
Legkedvezőbb szállítási díj: | Ingyenes |
Elérhetőség: | Átmeneti készlethiány |
Szerezhető mosolypontok (Ft) | 6000 |
Cikkszám: | VT32170+SVC200+VT35043 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
MI A SOUS VIDE?
Automatikus hőmérséklet szabályozás Ízletesebb ételek Egészséges főzés Elismerés a szakács tudományodért
A még ízletesebb és egészségesebb ételeket eredményező főzési módszer lényege, hogy az étel levákuumozott hőálló tasakba zárva hosszabb ideig, de a hagyományos főzésnél alacsonyabb hőmérsékletű cirkulált vízbe helyezve tökéletesre fő.
Tökéletes főzés, ízletesebb ételek!
A vákuumcsomagolásnak köszönhetően az étel megtartja valódi ízét és értékes összetevőit, állaga pedig hihetetlenül szaftos és omlós lesz anélkül, hogy kifőznénk az ízeket, szétfőne, vagy kiszáradna a hús.
Az első képeken a hagyományos főzés eredményét, a második képeken a sous vide eljárás eredményét láthatod:
Mire lesz szükséged?
- egy edényre
- egy Laica Sous Vide cirkulátorra
- egy Laica vákuumozó hegesztő készülékre és szuvidálásra alkalmas vákuum tasakra
A levákumozott ételt helyezd a vízzel teli edénybe a Laica Sous Vide cirkulátorral együtt és már hátra is dőlhetsz.
A sous vide eljárással főzött ételeket lehűtést követően akár 15 napig is tárolhatod a hűtőszekrényben.
Vendégvárásnál nagy előny, hogy már jó előre előkészítheted a fogásokat, ezzel rengeteg időt spórolva magadnak a vacsora napjára. A tálalás előtt már csak néhány perc szükséges az ételek befejezéséhez, amiket éttermi minőségben szolgálhatsz fel az otthonodban.
De készülj fel rá, hogy a téma adott lesz az asztalnál, ugyanis a vendégeid nem fogják elhinni, hogy nem egy előkelő étteremből rendelted a fogásokat!
A sous vide eljárás továbbá biztosítja, hogy a megfelelő hőmérsékleten a megfelelő ideig szuvidolt hús mentes legyen mindenfajta baktériumtól, szalmonellától és fertőzéstől, amit a hagyományos hirtelen sütési eljárásokkal gyakran nem lehet biztosítani.
Sous Vide főzési idők és hőmérsékletek
Tanácsok a LAICA Sous Vide készülékeinek használatához:
- Csak tiszta ivóvizet használj
- Az ételt mindig főzésre alkalmas vákuumcsomagolásban (főzőtasak, főzőtömlő) vákuumozd le a főzés előtt
- Ne rakj a vízbe közvetlenül nyers ételt, kivéve a tojást
- A főzési folyamat közben ellenőrizd, hogy az étel mindvégig teljesen a vízbe merüljön, az egyenletes és biztonságos elkészítés érdekében
- Ha nem csak egy darab élelmiszer kerül egy főzőtasakba, kerüld a különböző darabok között az átfedést, mert az egyenetlen főzéshez vezet
- Minden alacsony hőmérsékleten készített ételt elkészítés után azonnal fogyasszunk el, elkerülendő a baktériumok elszaporodását
- Ha már megfőtt az ételt, de nem szeretnéd azonnal elfogyasztani, hűtsd le minél gyorsabban sokkoló hűtővel, vagy jeges vízben.
- Ha azonnali fogyasztásra szuvidolsz, a folyamat végén használj serpenyőt vagy sütőt néhány percig a tasakból kivett étel befejezéséhez
- Halak esetén vásárláskor ellenőrizd, hogy megfelelően le lett hűtve a higiéniai szabályok szerint, a hal nyers fogyasztásához megfelelően
Az alábbi táblázat segítséget ad a főzési időkhöz és hőmérsékletekhez:
![]() HALAK |
![]() SÚLY |
![]() FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
![]() FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Halfilé (Umbrahal) | ca. 400 g | 65°C | 12 perc |
Kagyló- és rákfélék | 500 g | 85°C | 8 perc |
Rák | 100 g | 65°C | 5 perc |
Aprított tintahal | kicsi 400/500 g | 62°C | 11 perc |
Aprított tintahal | közepes / nagy 600/800 g | 62°C | 15 perc |
Tintahal | kicsi 600/800 g | 65°C | 18 perc |
Tintahal | közepes / nagy 600/800 g | 65°C | 25 perc |
Lazac | 450 g | 46°C | 45 perc |
Tőkehal szív | 200 g | 65°C | 12 perc |
Tengeri sügér | 200 g | 65°C | 15 perc |
![]() HÚSOK |
![]() SÚLY |
![]() FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
![]() FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Nyúlfilé | 100 g | 62°C | 20 perc |
Csontnélküli csirkemell | 250 g | 65°C | 1 óra |
Csontnélküli marhahús | 1000 g | 58°C | 8 óra |
Csontnélküli marhahús | tőkehús 1000 g | 58°C | 8 óra |
Csirkehús | szelethús 150 g | 62°C | 1 óra 20 perc |
Marhahús szelet | 200 g | 54,5°C | 1 óra 45 perc |
Hamburgerhús | 150 g | 60°C | 1 óra |
Pulykamell | 450 g | 63°C | 2 óra 30 perc |
![]() ZÖLDSÉGEK |
![]() SÚLY |
![]() FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
![]() FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Zöldségek | 100 g | 80°C | 15 perc |
![]() GYÜMÖLCSÖK |
![]() SÚLY |
![]() FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
![]() FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Gyümölcsök | 100 g | 80°C | 4/10 perc |
A táblázatban megadott adatokhoz képest a szükséges idő és hőmérséklet változhat az élelmiszer súlyától és méretétől (vastagságától) függően, valamint ízlésből és főzési stílusból kifolyólag.
Részletes termék leírás
Szuvidálásra fel!
A csomag tartalma:
LAICA PRAKTIK vákuumos fóliahegesztő gép szürke 15 L / perc
Fókuszban: az optimális teljesítmény
• 100 egymást követő lecsomagolási ciklus lehetőség (fél. profi funkció)
(Az egyszerűbb vákuum csomagoló gépek esetében, min. 60 másodperces várakozási idő szükséges az egyes csomagolási ciklusok között.)
• Prémium egykezes fedél záró/nyitó rendszer
A még kényelmesebb és eredményesebb használatért.
• Dupla hegesztőszál
A még biztonságosabb tasak lezárás érdekében, a dupla lehegesztés még biztosabb vákuum megtartást eredményez.
• Három típusú hegesztési idő beállítása (1. száraz ételek, - 2. nedves ételek, - 3. nedves, vagy nagy nedvesség tarlalmú ételek. )
Lehetővé teszi a hegesztési mód kiválasztását annak az ételnek a függvényében, amelyiket éppen fóliázzák:
• 1. száraz ételek „single”: a gép egyszeri hegesztést végez, olyan száraz ételek csomagolására alkalmas, mint pl. kenyér, tészta, keksz és hasonlók, amelyek rövid hegesztési időt igényelnek.
• 2. nedves ételek „dupla”: a gép dupla hegesztést végez, olyan nedves ételek csomagolására alkalmas, melyek folyadékot tartalmaznak, mint pl. gyümölcs, zöldség és felvágottak, amelyek dupla hegesztést igényelnek.
• 3. nedves, vagy nagy nedvesség tartalmú ételek „double extended”: a gép dupla hegesztést végez, meghosszabbítva a hegesztési időt. Olyan nedves vagy nagy víztartalmú ételek csomagolásához javasolt.
A készülék hegesztési ideje és a hegesztések száma a csomagolandó étel függvényében kiválasztható. (lásd a használati utasítás„Funkciók leírása” bekezdés). A gép automatikusan „Sealing setting - single” funkcióra van beállítva. A beállításokat a kar lenyomásával lehet módosítani. A választás módosítása után, ez mindaddig a memóriában marad, amíg a készüléket le nem választja az elektromos hálózatról.
• Részleges vákuumképzés
A nyomógomb segítségével a levegő elszívás a kívánt pillanatban megállitható(kiméli a puhább ételeket.)
• Csak hegesztés funkció
Az automatikus ciklus során blokkolja a levegő elszívását és a tasak lezárása automatikusan történik.
• Beépített méretre vágó pengével
Kényelmes és praktikus megoldás a tömlők precíz méretre szabása érdekében.
• Beépített csatlakozó cső tároló
A készletben lévő cső segítségével lehet a gépet a tároló dobozokhoz csatlakoztatni.
• Vákuum tároló dobozokkal történő használat
Külön program funkció és külső levegő cső csatlakozás vákkuum tároló dobozok használatáshoz.
Használható Laica tároló dobozokkal. (tároló doboz nem tartozék.)
• Kivehető és mosható folyadéktálca
Higiénikus és praktikus megoldás.
- Kiegészítő: 1 csomag 2 tekercs légcsatornás vákuumcsomagoló tömlő (25*600 cm)
- Teljesítménye: 15 L / perc
- Feszültség: AC 220-240V 50Hz
- Energiafogyasztás: 120W
- Környezeti feltételek a működéshez: +10 °C +40 °C; relatív páratartartalom ≤85%
- Környezeti feltételek a tároláshoz: +10 °C +50 °C; relatív páratartalom ≤RH 85%
- Tasakok: max. szélessége: 300 mm
- Zajszint 1 méteren belül: <80 dB
- Termék mérete és súlya: 40 x 18,3 x 10,4 cm – 1,65 kg
- Maximális szívónyomás (bar): -0.8 bar
- Működési gyakoriság: 100 egymás követő automatikus ciklus
- A készülék kizárólag speciális légcsatornás fóliával használható.
LAICA 8L-es sous vide medencés föző 700w
- Modern, eloxált dizájn, digitális beállítás és pontos hőtartás jellemzi
- Praktikus eszköze lehet bármely modern konyhának
- Az egyik legegyszerűbben használható főző eszköz, az otthoni nagyobb főzési igények kielégítésére
- 8 literes medence kapacitás, inox tasakrendező rács a prémium élményért
- 40-90 C között állítható víz hőfok, valamint akár 72 órára beállítható időzítő
- Digitális visszajelzés az egyszerűbb beállíthatóságért és a paraméterek követhetőségéért
LAICA 50 db 20*28 cm légcsatornás BPA mentes vákuumcsomagoló tasak
- Az eredeti LAICA légcsatornás vákuum csomagoló tasak/tömlő kifejezetten élelmiszerek vákuum csomagolásához lett gyártva
- Ez a csomag 50 db 25*30 cm, a rövidebb oldalán nyitott tasakot tartalmaz
- Belső rétege antibakteriális és bordázott (légcsatornás). Belső felületének köszönhetően meggátolja az élelmiszerek elmozdulását a vákuum képződése során
- A légcsatorna garantálja a tökéletes vákuumhatás elérését
- A külső rétege ellenáll a víznek, gőznek és bizonyos mértékig a magas hőnek
- Független szakértők vizsgálatai igazolják, hogy minden Laica tasak Biszfenol A (BPA), ólom, polietilén és ftalát mentes
- Alkalmas miden típusú külső vákuumos fóliahegesztő géphez, illetve sous vide főzéshez (70 C fokon max. 6óra, 100 C fokon max. 15 perces főzésre).
- Európai gyártású, garantáltan nem oldódik ki semmilyen egészségre ártalmas anyag, megfelelnek az EU 2002/72/EC irányelvének.