LAICA TÉSZTAPROGRAM

Egészséges ételek otthonról...
A növekvő „házi tészta – tudom mi van benne” igényekre kínál megoldást a
LAICA „Tradizone Italiana ” tésztagép családja.
-
Ismert márka, megbízható olasz dizájn
-
Rozsdamentes acélból készült kivitelezés
-
Precíz, könnyed használat
-
PER ALIMENT élelmiszer - biztonsági tanúsítvánnyal
-
2 év garanciával
Jól jönne egy tuti recept?
„3 tojásos” alap tészta recept: hozzávalók 50 dkg tésztához:
- 300g búzaliszt
- 3db „M” méretű tojás
- 1 mokkás kanál só.
Elkészítési idő kb. 30 perc
- Egy keverőtálba tesszük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót és a tojásokat.
- Egy kanál segítségével összekeverjük az összetevőket,
amikor már a keverő kanállal nem lehet tovább keverni,
akkor elkezdjük kézzel gyúrni. Mindaddig folytatjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. - Belisztezzük a tésztát és a tésztagép tésztanyújtó nyílásának a legnagyobb
fokozatán elkezdjük "nyújtani", majd szép lassan haladunk a legkisebb fokozatig,
ameddig a kívánat vékony tésztát meg nem kapjuk. - Végül az igény szerinti tésztavágó betétet használva, szép hosszú csíkokra vágjuk a tésztát.
- Az így kapott tésztát érdemes a tésztaszárítóra felfektetni és azon pár órán át szárítani
- Ezt követően szinte azonnal meg is főzhetjük, és ízlés szerint ízesíthetjük a tésztát.
Arra érdemes figyelni, hogy a friss tésztának 1-2 perc is elég, hogy kész legyen:)
Hasznos ötletek vákuumozással „tartósított” száraztészta akár * tovább frissen tartható! A tésztavágógép használatánál kövesd a géphez mellékelt képes használati segédletet.
Sok örömöt az elkészítéshez és Jó étvágyat kívánunk a házi tészta elfogyasztásához! :)