NEHÉZSÉGI FOK: KÖNNYŰ
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC
SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: 54.4° C / 90 perc
ADAG: 2 EMBER
Hozzávalók
• 2 szelet, egyenként 200 grammos bélszín • borókabogyó • 2-3 ág rozmaring • champignon gomba • 1 gerezd fokhagyma • extra szűz olívaolaj • só és bors
Az elkészítés módja:
Első lépésben állítsuk be a LAICA Sous Vide gépet 54.4 fokra, másfél órás főzési időre.
Fogjuk a húsokat és helyezzük őket a sous vide tasakba néhány borókabogyóval, 2-3 ág rozmaringgal és egy csipet sóval és borssal.
Amikor a LAICA Sous Vide jelzi, hogy a víz stabilan elérte a megadott hőmérsékletet, helyezzük a tasakot a vízbe, és hagyjuk benne a húsokat egészen addig, amíg a gépünk nem jelzi a főzési idő végét.
Amíg készül a hús, hevítsünk egy serpenyőben olívaolajat és futtassunk meg benne egy gerezd fokhagymát. Adjuk hozzá a megpucolt és felszeletelt gombát, főzzük puhára, majd petrezselyemmel ízesítsük.
A főzési idő lejártával emeljük ki a tasakot a lábosból, vegyük ki belőle a húsokat, majd jól szárítsuk meg őket.
Egy forró serpenyőben kérgesítsük meg a húsokat, oldalanként 30 másodpercig pirítva őket, hozzáadott olaj vagy zsiradék nélkül. Vágjuk őket vékony szeletekre, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjunk rá nagy szemű sót és a gombával együtt tálaljuk.
Jó étvágyat!