Részletes termék leírás
Szuvidálásra fel!
A csomag tartalma:
LAICA Extra slim vákuumos fóliahegesztő gép a minőség és design kedvelőinek
- Teljesítmény 9 liter / perc
- Teljesen automata készülék
- Kompakt
- Manuális funkcióval a kényesebb/sérülékenyebb élelmiszerekhez.
- Csendes működés, halkabb mint 80 dB.
- Kis hely igényű, így a kisebb konyhákba is tökéletes választás.
- Maximális tasak szélesség: 30 cm.
- A készülék kizárólag speciális légcsatornás fóliával használható
LAICA sous vide hordozható cirkulátor 1200W
- 2. generációs víz melegítő és cirkulátor
- Modern dizájn, digitális beállítás és pontos hőtartás jellemzi. Praktikus eszköze lehet bármely modern konyhának.
- Az egyik legegyszerűbben használható főző eszköz, az otthoni főzési igények kielégítésére.
- Akár 16 liter víz cirkulációs kapacitással.
- 25-95 C között állítható víz hőfok, valamint akár 99 órára beállítható időzítő.
- Digitális visszajelzés az egyszerűbb beállíthatóságért és a paraméterek követhetőségéért.
LAICA 50 db 20*28 cm BPA mentes légcsatornás vákuumcsomagoló tasak
- Az eredeti LAICA légcsatornás vákuum csomagoló tasak/tömlő kifejezetten élelmiszerek vákuum csomagolásához lett gyártva.
- Ez a csomag 50 db 25*30 cm, a rövidebb oldalán nyitott tasakot tartalmaz.
- Belső rétege antibakteriális és bordázott (légcsatornás). Belső felületének köszönhetően meggátolja az élelmiszerek elmozdulását a vákuum képződése során.
- A légcsatorna garantálja a tökéletes vákuumhatás elérését.
- A külső rétege ellenáll a víznek, gőznek és bizonyos mértékig a magas hőnek.
- Független szakértők vizsgálatai igazolják, hogy minden Laica tasak Biszfenol A (BPA), ólom, polietilén és ftalát mentes!
Youtube videók
MI A SOUS VIDE?
Automatikus hőmérséklet szabályozás Ízletesebb ételek Egészséges főzés Elismerés a szakács tudományodért
A sous vide (ejtsd: szuvid) egy olyan főzési eljárás, mely során az ételt légmentesen zárt tasakban (vákuum alatt) alacsony hőmérsékleten hosszabb ideig főzzük.
Ez az egyszerű és precíz módszer tökéletes eredményhez vezet.
Tökéletes főzés, ízletesebb ételek!
A sous vide eljárással természetes és egészséges ételek készíthetsz, melyek sokkal ízletesebbek lesznek, mintha hagyományos főzési eljárással készítetted volna őket.
A Laica Sous Vide segítségével könnyedén válhatsz profi séffé a saját konyhádban.
Az első képeken a hagyományos főzés eredményét, a második képeken a sous vide eljárás eredményét láthatod:
Sous Vide főzési idők és hőmérsékletek
Tanácsok a LAICA Sous Vide készülékeinek használatához:
- Csak tiszta ivóvizet használj
- Az ételt mindig főzésre alkalmas vákuumcsomagolásban (főzőtasak, főzőtömlő) vákuumozd le a főzés előtt
- Ne rakj a vízbe közvetlenül nyers ételt, kivéve a tojást
- A főzési folyamat közben ellenőrizd, hogy az étel mindvégig teljesen a vízbe merüljön, az egyenletes és biztonságos elkészítés érdekében
- Ha nem csak egy darab élelmiszer kerül egy főzőtasakba, kerüld a különböző darabok között az átfedést, mert az egyenetlen főzéshez vezet
- Minden alacsony hőmérsékleten készített ételt elkészítés után azonnal fogyasszunk el, elkerülendő a baktériumok elszaporodását
- Ha már megfőtt az ételt, de nem szeretnéd azonnal elfogyasztani, hűtsd le minél gyorsabban sokkoló hűtővel, vagy jeges vízben.
- Ha azonnali fogyasztásra szuvidolsz, a folyamat végén használj serpenyőt vagy sütőt néhány percig a tasakból kivett étel befejezéséhez
- Halak esetén vásárláskor ellenőrizd, hogy megfelelően le lett hűtve a higiéniai szabályok szerint, a hal nyers fogyasztásához megfelelően
Az alábbi táblázat segítséget ad a főzési időkhöz és hőmérsékletekhez:
![]() HALAK |
![]() SÚLY |
![]() FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
![]() FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Halfilé (Umbrahal) | ca. 400 g | 65°C | 12 perc |
Kagyló- és rákfélék | 500 g | 85°C | 8 perc |
Rák | 100 g | 65°C | 5 perc |
Aprított tintahal | kicsi 400/500 g | 62°C | 11 perc |
Aprított tintahal | közepes / nagy 600/800 g | 62°C | 15 perc |
Tintahal | kicsi 600/800 g | 65°C | 18 perc |
Tintahal | közepes / nagy 600/800 g | 65°C | 25 perc |
Lazac | 450 g | 46°C | 45 perc |
Tőkehal szív | 200 g | 65°C | 12 perc |
Tengeri sügér | 200 g | 65°C | 15 perc |
![]() HÚSOK |
![]() SÚLY |
![]() FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
![]() FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Nyúlfilé | 100 g | 62°C | 20 perc |
Csontnélküli csirkemell | 250 g | 65°C | 1 óra |
Csontnélküli marhahús | 1000 g | 58°C | 8 óra |
Csontnélküli marhahús | tőkehús 1000 g | 58°C | 8 óra |
Csirkehús | szelethús 150 g | 62°C | 1 óra 20 perc |
Marhahús szelet | 200 g | 54,5°C | 1 óra 45 perc |
Hamburgerhús | 150 g | 60°C | 1 óra |
Pulykamell | 450 g | 63°C | 2 óra 30 perc |
![]() ZÖLDSÉGEK |
![]() SÚLY |
![]() FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
![]() FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Zöldségek | 100 g | 80°C | 15 perc |
![]() GYÜMÖLCSÖK |
![]() SÚLY |
![]() FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
![]() FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Gyümölcsök | 100 g | 80°C | 4/10 perc |
A táblázatban megadott adatokhoz képest a szükséges idő és hőmérséklet változhat az élelmiszer súlyától és méretétől (vastagságától) függően, valamint ízlésből és főzési stílusból kifolyólag.