Szélesmetélt csicseriborsóval,sütőtökkel gyömbérrel és rákkal

 NEHÉZSÉGI FOK: KÖNNYŰ
 ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC
 SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: IDŐ: 54,4° C / 90 perc

 ADAG: 2 EMBER

 

Hozzávalók:
440 g szélesmetélt tészta • 8 evőkanál olívaolaj • 300 g sütőtök • 12 db rák • 150 g főtt csicseriborsó • 1 ág rozmaring
• gyömbér. • só • egy csipet fokhagymapor

Az elkészítés módja:

Szeleteljük fel a sütőtököt és aprítsuk fel körülbelül 5mm-es kockákra.
A bélcsatorna kivágásának segítségével tisztítsuk meg és mossuk tisztára a rákokat. Helyezzük a felszeletelt sütőtököt, a rákot egy sous vide tasakba a következő fűszerekkel: egy evőkanál olívaolajat, egy csipetnyi reszelt gyömbér és fokhagymapor, valamint pár szál rozmaring.

 

Hagyjuk az ízeket összeérni legalább pár órát,vagy ideális esetben akár egy teljes éjszakát a hűtőben.
A szűrt vizet melegítsük fel 82 fokosra, majd helyezzük bele a sous vide tasakot. Főzzük 25 percen keresztül addig, amíg a sütőtök átfő, ám még roppanós, illetve a rák megpuhul. Mindeközben lobogó sós vízben főzzük ki a szélesmetéltet és egy serpenyőben a maradék olívaolajon melegítsük fel a csicseriborsót. A kész, al dentére főtt tésztát forgassuk össze a csicseriborsóval, majd adjuk hozzá a tasakból a sütőtököt és a rákot.

 

Forgassuk össze az összetevőket, ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot és tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 


Jó étvágyat! :)