T-Bone steak paprikás sült krumplival olaszosan

T-Bone steak paprikás sült krumplival olaszosan

Toszkána egyik leghíresebb és valószínűleg egyik legfinomabb ételét hoztuk ma nektek a „fiorentina” az- az Firenzei klasszikus „T-Bone” steaket.
A jellegzetes „T” alakú csont miatt nevezik így.

Ha valaki igazai „HÚSRAJONGÓ” akkor a T-Bone steaket legalább egyszer az életben muszáj kipróbálnia.

És ami kimondottan különleges, és nem mindennapi élmény: egyszerre enni bélszínt és hátszínt.
Receptünkben megmutatjuk, hogy mitől lehet még tökéletesebben elkészíteni ezt a különleges ételt.
De miért készítsen egy firenzei steaket „csak” grillezés helyett Laica Sous Vide -al? 

Az ok egyszerű:
Bezsebelheti az elismerő szavakat, hiszen a hús még finomabb lesz, melyet eddig szinte csak a mesterszakácsok voltak képesek professzionális környezetben elkészíteni.

A receptben a közepesre (médium) szuvidált steaket 54 ° C  -on 3 óra alatt készthetjük el, ha  inkább a nyersebb (rear) eredményt szeretnénk kapni, akkor a hőmérséklet beállítást 52 ° C-ra kell csökkenteni.

Tovább olvasom >>>

SOUS VIDE FŐZÉSI IDŐ: IDŐ: 54° C / 180 perc

Hozzávalók:
• 
1 T-Bone steak körülbelül 900g • só • bors • Olívaolaj • 20 g vaj • 1 gerezd fokhagyma, hámozott és durvára vágott • Apróra vágott rozmaring • 500 g burgonya • édes vagy csípős piros paprika

Az elkészítés módja:

A Laica Sous Vide termo cirkulátort helyezze egy nagy főzőedénybe. Állítsa be a hőfokot 54 ° C hőmérsékletre a főzési időt 3 órára.

 

A bordák előkészítéséhez tegye a húst nedvszívó papírra, majd ízlés szerint sóval, borssal és extra szűz olívaolajjal dörzsölje be, végül helyezze a vákuumtasakba és vákuumgépe segítségével zárja le.
Amikor a Laica  Sous Vide készülék jelzi, hogy a víz elérte kívánt hőfokot, helyezze a tasakot az edénybe és, és adjon magának néhány órát a kikapcsolódásra, pihenésre a többit majd  elvégzi kedvenc Laica szuvidálója….. !

 

Ne feledje! Egy órával a hús elkészülése előtt kezdje el a köretet is elkészíteni!

A szuvidáló készülék jelezi, hogy lejárt a szuvidálásra szánt 3 óra, ekkor vegye ki a tasakot egy csipesszel (vigyázzon forró), nyissa ki a vákuumcsomagot, és helyezze a bordákat egy vágódeszkára. 

Törölje át újra nedvszívó papírral a bordát.
Eközben melegítse fel a serpenyőt, és olvassza meg a rozmaringgal és a fokhagymával összekevert vajat.
A serpenyőben pár perc alatt barnára süthető a borda mindkét oldala.
Tegye vissza a húst a vágódeszkára, vegye ki a csontot és szeletelje kb 1 cm vastag csíkokra.

Paprikás sült burgonya Olaszosan elkészítése:

Melegítse elő a sütőt 200 ° C-ra

Hámozza le a burgonyát, és vágja tetszés szerinti hosszúkásra, majd tegye egy olyan sütőedénybe, amely elég nagy ahhoz, hogy szétterítve mindegyiket egyetlen rétegben készítsük el. 
A burgonyát bőségesen locsolja meg extra szűz olívaolajjal, majd paprikával és sóval fűszerezze, jól keverje össze, és 40 percig süsse, közben néhányszor keverje-forgassa meg a krumpli szeleteket, hogy egységesen barnára süljön.

Tálalja a húst az elkészített körettel: ez egy felejthetetlen vacsora lesz!